Webinar 25 mei Irene Feenstra-de Jonge: ‘Belasting en overbelasting bij de hond’

Belasting en overbelasting bij de hond

Honden werken graag voor hun baas en gaan tijdens het uitvoeren van hun taak of het spelen weleens over hun eigen grenzen. Hierdoor kunnen zij ‘overbelast’ raken wat op den duur kan lijden tot blessures of slijtageklachten van de gewrichten en spieren.

In deze lezing geeft ‘Irene Feenstra-de Jonge’ informatie over hoe het lichaam en dan met name de spieren functioneren en welke veranderingen er plaats vinden op het moment dat je de hond belast of overbelast. Hoe constateer je in de praktijk dat een hond overbelast is? Hoe bouw je een goede training op? Welke rol kan een dierenfysiotherapeut hierin spelen?

Irene Feenstra-de Jonge

Irene Feenstra- de Jonge is dierenfysiotherapeute en medepraktijkeigenaar van ‘Fysiotherapie en Hydrotherapie Centrum voor Dieren’ in Amsterdam. In 2001 studeerde zij af als humaan fysiotherapeut en ik 2003 als dierenfysiotherapeut.

Sinds de start van de praktijk in 2010 is deze uitgegroeid tot een bloeiende onderneming waar een professional team van dierenfysiotherapeuten werkzaam is.

In de afgelopen jaren heeft zij veel ervaring opgebouwd met het revalideren van honden na een operatie, het behandelen van honden met artrose, aangeboren (gewrichts)afwijkingen, neurologische aandoeningen, obesitas en ouderdomsverschijnselen.

Vol enthousiasme deelt zij tijdens lezingen haar kennis en ervaring als dierenfysiotherapeut en vult ze theorie aan met verhalen uit de praktijk.

De webinar vindt online plaats op 25 mei van 20:00-21:00. Inschrijving gesloten!