Redactie commissie
Claire Voets

Commissielid BeroepsINFO

Mijn naam is Claire Voets, ik ben 24 jaar en ik kom uit Rosmalen, bij Den Bosch. Ik woon sinds een aantal jaar met mijn vriend in Lunteren, met mijn Rhodesian Ridgeback Barry en Friese merrie Zora. Na de opleiding Paraveterinair in Den Bosch ben ik nog door gaan studeren. Ik heb onlangs de opleiding Diergezondheid en Management afgerond op de Aeres Hogeschool in Dronten. Tijdens deze opleiding ben ik gestart bij een dierenkliniek als paraveterinair, waar ik vooralsnog werkzaam ben. Komend schooljaar ga ik starten met de kopopleiding docent op de Aeres Hogeschool in Wageningen, waarna ik aan de slag kan gaan als docent Paraveterinair. Sinds januari 2020 zit ik in het bestuur van Vedias. Ik begon als algemeen bestuurslid, maar al snel heb ik de overstap gemaakt naar het redactieteam, waar ik sinds de zomer met plezier bij zit. Ik hoop de komende jaren veel te kunnen betekenen voor Vedias en de Beroepsinfo!

Claudia Klaassen – van Geet

Vormgever BeroepsINFO

In 2019 heb ik van Karen van der Horst het stokje overgenomen voor de opmaak van de Beroepsinfo.
Ik heb Karen leren kennen bij de Finse Lappenhonden Vereniging Nederland, wij doen sinds 2013 al de redactie van het clubblad.
Wij (Johan & ik) hebben 2 Finse Lappenhonden Rowan & Bosco (vader en zoon). Ze zijn allebei beschikbaar voor de fok en hebben nakomelingen in Nederland, maar ook in het buitenland.
Tevens ben ik altijd in de weer met mijn doggies, naast veel wandelen over de Veluwe train ik graag met ze. Na de gehoorzaamheid cursussen, zijn we verder gegaan met; behendigheid, schapenhoeden, balans- & coördinatie. Ook zijn we actief in het speur- & reddingswerk bij de Leonbergse Reddingshonden Werkgroep. Naast dat ik er sinds 2017 trainer ben voor het onderdeel speuren, trainen we zelf bij de Alfa groep. Om het jaar gaan we naar de sneeuw voor een week lawinewerk training, dat is elke keer weer een hele gave week!
Onze honden gaan overal mee naar toe. We reizen graag (naar de sneeuw of Scandinavië), mountainbiken, geocachen en fotograferen zijn hobby’s, wij zijn echte buitenmensen! Onze beestenboel bestaat trouwens ook nog uit kippen, schildpadden en vijvervissen.
Ik werk bij een reclamebureau als DTP/Grafisch vormgever in Harderwijk en daar komt mijn ervaring van te pas voor de opmaak van de Beroepsinfo.

Monique Cornelissen

Commissielid redigeren BeroepsINFO

Na de opleiding HEAO-Communicatie en een jarenlange ervaring binnen het bedrijfsleven, heb ik ‘het roer omgegooid’ en mijn hart gevolgd: namelijk de dieren. Na de start van de 4-jarige opleiding Klassieke Homeopathie voor Dieren in Amersfoort (2003) ben ik gedurende twee jaren als dierenartsassistente in een Dierenkliniek in Veldhoven werkzaam geweest. Sinds deze periode ben ik lid van Vedias. Na het starten van mijn eigen praktijk als dierenhomeopaat, ben ik altijd in contact gebleven met Vedias. In de beginperiode was ik lid van de redactiecommissie en heb ik een periode samen met Karen van der Horst de opmaak van de Beroepsinfo verzorgd. Het was ontzettend leuk, maar aangezien dat teveel tijd vergde, heb ik die taak helaas moeten afstoten. De jaren daarna lag mijn rol in het redigeren van de Beroepsinfo en sinds eind 2020 maak ik met veel plezier weer deel uit van het redactieteam. Het is een ontzettend leuk team wat elkaar heel goed aanvult qua expertises en interesses. Samen met mijn partner woon ik in Eindhoven met onze hond en twee katten. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in om te wandelen en in het winterseizoen zoek ik de bergen op om te snowboarden.