Nascholingen

Hieronder zijn de nascholings- en excursiedagen te vinden die sinds 2017 georganiseerd zijn door Vedias. Daarnaast worden toekomstige deelname-momenten op deze pagina, zodra bekend is wanneer deze georganiseerd worden. Het zijn vaak dagen waar leden van Vedias gratis of tegen een kleine vergoeding aan deel mogen nemen. Houd deze pagina dus goed in de gaten!

Webinar Cytologie & Histologie 29 oktober 2020

Donderdag 29 oktober webinar Cytologie & Histologie
Inschrijving open!

Op 29 oktober van 20.00-21.00 geeft Dr. Evert van Garderen, veterinair patholoog bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) een webinar voor leden van Vedias over allerlei praktische aspecten van cytologisch en histopathologisch onderzoek bij gezelschapsdieren. In dit webinar wordt vooral ook aandacht geschonken aan de samenwerking die nodig is tussen medewerkers van een dierenartsenpraktijk en de patholoog om van elk cytologisch en histopathologisch onderzoek een succes te kunnen maken.

Door middel van het inschrijfformulier op de website van Vedias kun je je inschrijven voor deelname aan dit webinar. Deelname voor Vedias leden is gratis.

Cursusdag röntgen op 3 oktober en 7 novemer 2020. Inschrijving gesloten.

Zaterdag 3 oktober en 7 november 2020 cursusdag röntgen in Dierenpark Amersfoort
Inschrijving gesloten

Vind jij radiologie ook zo leuk en wil je meer leren over het maken van röntgenfoto’s? Of ben je praktijkmanager en ondersteun je de dierenarts met het röntgendossier? In de cursus straling voor paraveterinairen leer je meer over het veilig gebruik van röntgenstraling en hoe je de praktijk kunt helpen te voldoen aan wet- en regelgeving.

Vedias organiseert in samenwerking met Radcon Stralingsbescherming een nascholingsdag speciaal voor jullie in DierenPark Amersfoort. Let op: alleen voor afgestudeerde paraveterinairen! Omdat we vanwege de Corona maar maximaal 70 deelnemers kunnen toelaten, wordt de dag tweemaal aangeboden. Inschrijven kan via niet meer.

Jaarlijkse Vedias Gezelschapsdierendag & ALV 28 maart 2020 met thema (uit)straling. Inschrijving gesloten.

Zaterdag 28 maart 2020 Gezelschapsdierendag en Algemene Ledenvergadering thema ‘(Uit)straling’
Inschrijving gesloten, niet doorgegaan vanwege COVID-19. Wel een digitale ALV geweest op 12 september.

Op zaterdag 28 maart 2020 organiseert Vedias weer haar eigen Gezelschapsdierendag (GZD) en Algemene Ledenvergadering (ALV) met dit keer het thema (uit)straling. Alles over de invulling, het programma en de kosten kan je hier vinden.

Vedias nascholingsdag 23 november 2019. Thema ‘oog’

Op zaterdag 23 november 2019 heeft de Vedias nascholingsdag met als thema ‘oog’ plaats gevonden. We organiseerden meerdere lezingen met medische informatie over veel voorkomende oogaandoeningen bij verschillende diersoorten die je kan tegenkomen in de praktijk. Enkele lezingen die gehouden werden, zijn: oogboldrukmeting, gedragsadviezen voor slechtziende en blinde dieren, veelvoorkomende afwijkingen aan het oog en de behandeling daarvan en erfelijke oogziekten.

Daarnaast zijn er praktische momenten geweest tussen de medische lezingen door, die je als (paraveterinair) dierenartsassistent(e) meteen kan benutten in de praktijk.

Inschrijven voor deze nascholing is helaas niet meer mogelijk. Het originele bericht is hier te vinden.

Nascholingsdag bij Paardenrusthuis te Soest op 20 oktober 2018.

Op 20 oktober 2018 organiseerde Vedias een nascholingsdag over paarden bij Stichting de Paardenkamp. Dit is een paardenrusthuis gelegen in Soest, waar paarden en pony’s van hun pensioen mogen genieten.

Eén van de sprekers deze dag was dierenarts Aagje Hardeman.
Hoewel geboren en getogen in Nederland, kwam Aagje in Duitsland terecht en werkt ze sinds 2014 voor Tierklinik Lüsche. Eén van de grootste Paardenklinieken in Europa met 100 gekwalificeerde medewerkers. Aagje heeft zich gespecialiseerd in onder andere “objective lameness examination”. Dit doet zij met behulp van het “Qualisys” programma. Wat dit systeem precies inhoudt en wat het gebruik ervan mogelijk maakt in de diagnostiek van kreupelheden bij paarden, heeft zij deze dag tijdens haar lezing vertelt.

Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Het originele bericht is hier te vinden.

Vedias Gezelschapsdierendag 16 maart 2019. Thema ‘huid & vacht

Op zaterdag 16 maart 2019 hielden wij weer onze jaarlijkse Gezelschapsdierendag (GZD) en algemene ledenvergadering (ALV). Deze dag draaide om het thema ‘Huid & Vacht’ met lezingen over oorproblemen bij hond en kat, vachtproblemen bij het konijn, en een andere invalshoek,  zoals homepathie. Daarnaast werden er praktische halfuurtjes georganiseerd met Royal Canin over dermatologie en de vakbonden FNV en CNV over de CAO.

Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Het originele bericht is hier te vinden.

Nascholingsdag bij Stichting Aap op 16 september 2017.

Op 16 september 2017 organiseerde Vedias een nascholingsdag bij Stichting AAP in Almere.

Het was een unieke kans om eens bij Stichting AAP te kijken en meer te weten te komen over het werk dat daar gedaan wordt. Het terrein van Stichting AAP is niet toegankelijk voor publiek (met uitzondering van de vlonders langs de apeneilanden en het ‘rondje AAP’) wat deze dag dus extra bijzonder maakte. Er werden lezingen gegeven met de doelstellingen van Stichting Aap, quarantaine voorzieningen en medische verzorging, de resocialisatieperiode en het herplaatsingsproces.

Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Het originele bericht is hier te vinden.

Vedias Gezelschapsdierendag en Algemene Ledenvergadering 17 maart 2018

Op zaterdag 17 maart 2017 werd de jaarlijkse Gezelschapsdierendag en Algemene ledenvergadering van Vedias gehouden, net als voorgaande jaren ontvingen wij onze leden graag weer op het Groenhorst te Barneveld, tegenwoordig beter bekend als Aeres MBO Barneveld.

Het thema van deze dag was pijn. Er werd niet alleen gesproken over pijnherkenning bij huisdieren, maar ook bij de paraveterinairen zelf.

Inschrijven voor deze nascholing is niet meer mogelijk. Het originele bericht is hier te vinden.