Een hart dat ruist klopt niet!

Hoe wordt een hond met MMVD behandeld en hoe vertel ik dit de eigenaar

 

Alkmaar, maart 2018,  ‘Maar mijn hond heeft helemaal nergens last van”. Of “Ik geef liever pas medicijnen als hij er echt last van krijgt”. “Herkenbaar? In het geval van vroegtijdig behandelen – nog voor aanvang van de symptomatische fase – is het gesprek met de eigenaar gerust een extra uitdaging te noemen. Een behandeling is pas succesvol als de eigenaar óók overtuigd is van de noodzaak. Boehringer Ingelheim biedt, in samenwerking met gerenommeerde sprekers en een ervaringsdeskundige, inzichten en praktische handvatten voor succesvolle eigenarencommunicatie.

Urgentie voor de hond
Bij een vroege diagnose en vroegtijdige start van de behandeling kan de hond met MMVD tot 15 maanden langer leven zonder klachten. Tijdens deze training leren dierenartsen én paraveterinairen beweegredenen van de klant kennen en aan te sluiten op de informatiebehoefte van de eigenaar. Dit is in het belang van de kwaliteit van leven van de hond met MMVD.

Hartmedicatie in de praktijk
De EPIC-studie, de grootste veterinaire cardiologie studie wereldwijd, heeft recent geleid tot de nieuwe Vetmedin-indicatie. Waar men eerst moest afwachten tot de hond in stadium C symptomatisch werd, kan er nu gestart worden in stadium B2. Tijdens de training spreekt dierenarts specialist cardiologie Mark Dirven, mede-onderzoeker van EPIC, over de eerstelijns toepasbaarheid.

Communicatiedriehoek dierenarts, paraveterinair en eigenaar
In het tweede deel van de training staat effectieve communicatie met de hondeneigenaar centraal met invulling van ervaren communicatietrainer Desiree van Goch. Uiteraard speelt de paraveterinair een  belangrijke rol bij het op tijd signaleren van honden die in aanmerking komen voor behandeling. Gesprekken met de eigenaar over de hond levert paraveterinairen veel extra informatie op. Tijdens de training spelen we in op de communicatiedriehoek dierenarts, paraveterinair en eigenaar. Paraveterinairen zijn dus van harte welkom!

Resultaat
De training verdiept kennis van de behandeling van honden met MMVD en vergroot de mogelijkheden tot effectieve klantcommunicatie. Na afloop van de training weet men:

  • hoe de nieuwe Vetmedin indicatie wordt toegepast in de praktijk
  • hoe de urgentie van de behandeling effectief met de eigenaar besproken wordt
  • hoe de behandeling zo succesvol mogelijk wordt gemaakt en de therapietrouw verhoogt.

 

Aanmelden
Aanmelden kan via hier

De training is op dinsdag 17 april in Vianen of op 25 april in Vught/Den Bosch.

Bijwonen van de training is kosteloos. Accreditatiepunten zijn aangevraagd.