ogen_hond.jpg
Vedias is de Vereniging van Dierenartsassistenten, opgericht in oktober 1981. De Vereniging stelt zich het bevorderen van een goede uitoefening van het beroep dierenartsassistent tot doel. Wij zijn de beroepsvereniging voor de (paraveterinaire) dierenartsassistent.

Wilt u ons bellen, faxen, schrijven of mailen?
Ga dan naar de contact-pagina.

Het bestuur van Vedias en de commissieleden zijn dierenartsassistenten die in het beroep werkzaam zijn of zijn geweest. We weten uit ervaring waarover we praten, wat er van een assistent verwacht wordt en wat een assistent kan (en mag) verwachten. Aan de mening van Vedias wordt dan ook veel belang gehecht. Wij nemen deel aan overleg, o.a. met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV); de KNMvD; organisaties die zich bezig houden met de inhoud van de opleiding dierenartsassistent op nationaal en internationaal niveau (Aequor, Vetnnet, e.d.); de vakbonden zoals Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak, enz. De mening van Vedias telt! Door je lidmaatschap geef je Vedias nóg meer zeggenschap, één van de redenen waarom het van groot belang is dat je lid wordt van je beroepsvereniging.

Vedias heeft ongeveer 2000 leden.

Het beroep dierenartsassistent is nogal aan vernieuwingen onderhevig, o.a. door wettelijke veranderingen en wetenschappelijke ontwikkelingen. De taken van de dierenartsassistent zijn zeer uitgebreid en brengen steeds meer verantwoording met zich mee. Daarom organiseren wij jaarlijks enkele nascholingen. Om bij te blijven en je kennis op peil te houden is nascholing onmisbaar. Dat weten wij en daar spelen wij op in met een gevariëerd aanbod aan nascholingsdagen, zoals b.v. de Gezelschapsdierendag, daarnaast organiseren wij regelmatig excursies zoals b.v. de Dierentuindag.
Op dit moment is het bestuur aan het zoeken naar een nieuwe invulling van onze nascholingen. Heb je zelf leuke ideeën die je met ons wilt delen? Meld je aan bij onze voorzitter, via de contactpagina.

Verder houdt Vedias zich bezig met de inhoud van de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent. Binnen het kenniscentrum voor de groene sector (Aequor) nemen wij deel aan de discussie omtrent nieuwe opleidingseisen en (in beperkte mate) aan de vormgeving van het onderwijs.

Sinds jaren zet Vedias zich ook in voor de totstandkoming van goede arbeidsvoorwaarden in de sector. Hierdoor worden wij ondersteund door de vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak.

Het Vedias-bestuur stelt zich aan u voor

marleen_met_saph_en_brum_verkleint.jpg

Marleen Langen
Voorzitter

Sinds 2004 ben ik betrokken bij Vedias. Eerst als bestuurslid, daarna als vice-voorzitter en nu alweer een aantal jaar als voorzitter van de vereniging. Nadat ik de internationale opleiding tot paraveterinair had gedaan in Barneveld, wilde ik graag verder leren. Dat werd eerst de kopklas dierenonderneming en later de HBO opleiding diermanagement in Leeuwarden. Tijdens de opleidingen heb ik me verdiept in hondengedrag en heb ik de opleiding ‘Kynologisch Gedragstherapeut’ afgerond.

Nadat ik een jaar in een dierenkliniek in Utrecht gewerkt had, ben ik ruim 5 jaar teamleider van de kleine zoogdierenafdeling bij Stichting AAP geweest. Dit werk beviel me erg goed totdat ik de kriebels kreeg en een wereldreis wilde gaan maken. Van januari tot oktober 2011 heb ik door Zuid Amerika, Oceanie en Azië getrokken. Na deze reis ben ik; langzaamaan mijn leven weer aan het vormgeven. Op dit moment werk ik als hondentrainster bij Martin Gaus Geleidenhonden centrum in Lelystad.

Naast mijn inzet voor Vedias, heb ik ook nog andere hobby’s zoals bijvoorbeeld skaten, schilderen, lezen, kamperen, scouting en koken. Helaas heb ik niet overal even veel tijd voor.

Al met al ben ik eigenlijk altijd wel druk bezig. Toch maak ik graag tijd vrij voor Vedias. Het bestuur van Vedias is een gezellige groep; naast de serieuze momenten hebben we ook heel veel plezier tijdens de vergaderingen en nascholingsdagen!


claudia.jpg

Claudia Rambow
secretaris

Hallo mijn naam is Claudia Rambow ik werk sinds december 2010 als paraveterinair op de dierenkliniek het Heike-Dierrijk Klinieken in Veldhoven.

Ik  ben nu ruim 3 jaar lid van de vedias en sinds 30 maart 2013 ben ik gekozen voor de functie secretaris voor de vedias, dit doe ik met veel plezier.

Ik woon sinds 1,5 jaar samen met mijn vriend en onze poes Vidou in Eindhoven.

Nelly Broekman-Pool
Penningmeester


karen1.jpg

Karen van der Horst
Redacteur

Sinds 2002 ben ik werkzaam als paraveterinair dierenartsassistent. Nadat ik eerst bij een praktijk in Groningen gewerkt te hebben ben ik alweer sinds 2009 bij  Dierenziekenhuis Drachten te vinden. Ik heb hier een uitdagende baan gevonden waarbij ik zowel in de ok, opname en in de balie te vinden ben.

Sinds 2006 ben ik verkozen als bestuurslid met als functie redacteur. Vanaf 2006 tot en met 2008 deed Irma nog de opmaak en ik regelde samen met de andere redactie leden de invulling. Vanaf 2009 ben ik me ook bezig gaan houden met de opmaak van de Vedias Beroepsinfo omdat Irma ermee stopte. In 2008 ben ik ook de advertenties gaan beheren nadat wederom een bestuurslid ermee stopte. De Beroepsinfo wordt opgemaakt in adobe Indesign.

Naast mijn bestuursfunctie bij Vedias ben ik ook commissielid geworden bij de Finse Lappenhonden Vereniging Nederland. In deze commissie hou ik me samen met andere bezig voor het behoud van een gezond ras, de Finse lappenhond.


Betsie Dorland
Bestuurslid 1 (ledenadministratie)

Sinds maart 2012 ben ik als bestuurslid voor de ledenadministratie bij de Vedias gekomen.

Na 23 jaar bij gemengde DAP Heerde/Epe te hebben gewerkt, ben ik op de leeftijd van 65 jaar gestopt met het werk bij de praktijk en ging ik met pensioen.

Ik was al lid van de kascommissie van Vedias, maar omdat er meer tijd beschikbaar was, is mij tijdens het lustrumfeest in oktober 2011, gevraagd of ik de ledenadministratie wilde gaan doen. Zo blijf ik toch betrokken bij het werk en kan ik mij nuttig maken voor de vereniging.

Ik woon in het dorpje Veessen aan de IJssel met mijn hond Channe, Poes en drie zijdehoenders en ben 'Oma Betsie' van twee kleindochters.

bestie.jpg


Chantal Kooyman
Vice-voorzitter (Vacaturebank)

In november 2011 ben ik als aspirant bestuurslid in het bestuur van Vedias gekomen. Ik had me opgegeven voor het bestuur, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging na 13 jaar vrijwilligerswerk in een dierenasiel gedaan te hebben. Vanaf januari 2012 ben ik al verantwoordelijk voor het beheer van de vacaturebank en in maart 2012 hebben jullie mij gekozen als bestuurslid. In maart 2016 ben ik vervolgens gekozen als vice-voorzitter.

Sinds 2004 ben ik werkzaam als paraveterinair bij de Dierenzorggroep, op de locatie in Hendrik Ido Ambacht. Ik heb daar veel afwisselende taken zoals het assisteren bij het spreekuur en operaties, begeleiden van stagiaires, het maken van de roosters voor de assistentes en het beheer van de prijslijst.

Ik woon samen met mijn vriend en in mijn vrije tijd sport ik graag in de sportschool in de vorm van groepslessen, zoals Zumba en Jumpen

chantal_kooyman.jpg