Nieuwsbrief CAO

op 17-11-2015 - 10:16 | door Redactie

Onderhandelingsresultaat 2016 - 2017

 

Na drie onderhandelingsrondes is op 10 november, door de vakbonden CNV en FNV namens Vedias een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao 2016 en 2017. In deze nieuwsbrief lees je meer over de inhoud van het resultaat.

Wat staat er in het resultaat?

 • De cao heeft een looptijd van 2 jaar: van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2017.

 

 • Per 1 januari 2016 worden de lonen structureel verhoogd met 1 procent.

 

 • Per 1 januari 2017 worden de lonen structureel verhoogd met een loonindex. Dit is het gemiddelde van de inflatie en de cao-lonen in het voorgaande jaar.

 

 • Per 1 januari 2016 wordt de hoogte van een periodiek verlaagd van 3,5 naar 3 procent. Daar staat tegenover dat de startsalarissen van dierenartsassistent A, B en C met 3 procent worden verhoogd. De startsalarissen per 1 januari 2016 inclusief de structurele loonsverhoging worden dan: € 1.624,12 (A), € 1.866,02 (B) en € 2.109,02 (C).

 

 • Per 1 januari 2016 wordt het aantal tijdelijke contracten verminderd, conform de Nederlandse wettelijke regelgeving. Tot nu toe kon een werkgever 3,5 jaar lang tijdelijke contracten geven zonder de verplichting van een vast contract. Dit is nu verminderd, waardoor een werkgever na 2 jaar of drie contracten moet kiezen of het contract wordt omgezet in een vast contract. Dit ziet er zo uit:

 

 

Jaren

Contract

Onderbreking

Oude cao

3,5

6

1 maand

Cao vanaf 2016

2

3

6 maanden

 

 

 • Er is afgesproken dat de toeslagen op zaterdag worden aangepast:

 

-        De toeslag voor het werken op zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur wordt per 1 juli 2016 verlaagd naar 25% en per 1 januari 2017 naar 0%.

 

-        De toeslag voor het werken op zaterdag tussen 17:00 en 24:00 uur wordt per 1 januari 2016 verlaagd naar

50%.

 

 • In de vorige cao hebben de vakbonden en de werkgevers afgesproken dat de ze de duur en opbouw van de WW gaan repareren. In dit resultaat is afgesproken dat we dit gaan doen wanneer er duidelijkheid is over de uitvoering van de aanvullende WW.

 

De volledige tekst van onderhandelingsresultaat staat ook op de website www.fnv.nl/dap .

 


Dit onderhandelaarsresultaat is voor beide partijen mager. De vakbonden hebben het voor elkaar gekregen om het aantal tijdelijke contracten te verminderen, wat de werkgevers niet wilden. De werkgevers hebben een aanpassing van de toeslagen op zaterdag, wat de vakbonden liever niet hadden gedaan. De werkgevers hebben een plus in de kleinere periodiek en vakbonden een plus in de verhoging van de startsalarissen. Het totaalplaatje is het resultaat van onderhandelen en zoeken naar mogelijkheden om voor beide partijen tot en acceptabel resultaat te komen.

 

 

Stemprocedure

Als de vakbondsleden en de BPW-leden instemmen, worden deze afspraken definitief in de cao vastgelegd. Ook worden er nog technische en tekstuele wijzigingen gedaan, waaronder in de beoordelingsregeling.

 

Vakbondsbestuurders;

Birte Nelen,                     Bestuurder FNV

Albert Spieseke,             Bestuurder CNV Zorg&Welzijn

 

Elly Lancée,                    CAO-commissie Vedias

Leontien van den Berg, CAO-commissie Vedias

 

 

Wij  horen graag van de Vedias leden wat jullie van de afspraken vinden.

Stuur voor 1 december een mailtje met ik ben  ‘voor’ of ‘tegen’  de gemaakte afspraken aan;

Elly.lancee@vedias.nl

 

 


Excursiedag SHCN Dierenuitvaartcentrum Roermond.

op 15-11-2015 - 14:58 | door Redactie

roermond_busjeimg_20151017_160605.jpg

 

Het afscheid,

Al jaren vind ik het een hele interessante bedrijfstak. Het dierencrematorium en alles eromheen. Vaak heb ik op het punt gestaan om een open sollicitatie te sturen naar het dierencrematorium in Roermond. Deze ultieme vorm van dienstverlening trok mij enorm aan.  Voor de begeleiding van ieder afscheid heb je maar 1 kans, het moet de eerste keer allemaal goed gaan. Dat leek mij DE uitdaging van deze bedrijfstak.

En daar stond dan de aankondiging van de Vediasdag op 17 oktober, Een lezing over rouwverwerking en een rondleiding door het dierencrematorium in Roermond. Dit was mijn kans om een kijkje te gaan nemen. Ik zou daar zeker bij zijn.

We begonnen in Roermond bij de ECI fabriek, het culturele centrum was zeer geschikt voor de lezing die ons in de ochtend werd aangeboden.

roermond_bovenimg_20151017_130954.jpg

 

Evelien van der Waa hield een interactieve lezing. Hierin werd de nadruk gelegd op het afscheid nemen van het geliefde huisdier in de dierenartsen praktijk. Veel dieren sterven helaas geen natuurlijke dood. En wij mensen zijn bevoorrecht te mogen beslissen wanneer het genoeg is geweest voor een dier en dat het mag sterven. Een waardevolle beslissing want zo hoeven onze dieren niet tot het uiterste te gaan en kan een lang lijden hen bespaard blijven. Voor de meeste eigenaren ook een erg moeilijk beslissing. Een zeer emotionele beslissing die je niet zo heel vaak hoeft te nemen in je leven en waarbij je als eigenaar geen fouten wilt maken.

De dierenarts en zijn assistente spelen hierbij een grote rol, als het afscheid van een dier slecht verloopt in de praktijk zul je (in de meeste gevallen) de klant met een eventueel nieuw dier niet meer terugzien.

Evelien liet ons kennis maken met het afscheidsconsult. Tijdens dit consult, enkele dagen voor een geplande euthanasie, kun je de eigenaar voorbereiden op wat er gaat komen. Tijdens dit consult kan alles worden besproken wat voor de dierenarts en zijn assistente zo normaal is en voor de klant in de meeste gevallen zo nieuw en vreselijk moeilijk. Denk hierbij aan de procedure die je volgt bij de euthanasie, wat de eigenaar kan verwachten (bv stuiptrekkingen, urine verlies enz. ), maar ook wat de eigenaar na de euthanasie wil met zijn dier. Begraven, cremeren, destructie. Neem de tijd om uit te leggen was het verschil is tussen destructie en crematie als de eigenaar er behoefte aan heeft. Een afscheidsconsult zou (naar mijn mening) een goede aanvulling zijn voor dierenartsenpraktijken, mits er voldoende tijd voor kan worden genomen.

Na al deze informatie konden we even bijkomen tijdens een heerlijk verzorgde lunch in het ECI gebouw. Daarna reden we naar het dierencrematorium.

roermond_lunchimg_20151017_130616.jpg

We werden hartelijk ontvangen in de mooie lichte piramide vormige hal. Daarna werd er een presentatie gehouden over het verleden van het crematorium, de groei die er werd doorgemaakt en het enorme perfectionistische netwerk dat achter het crematorium functioneert. Hoewel het dierencrematorium zich naar buiten profileert als een klein bedrijf zit er een gigantisch logistiek netwerk achter. Alles wat een klant wenst bij het afscheid van zijn dier wordt (indien mogelijk) verwezenlijkt.

Na de presentatie werden we rondgeleid door het crematorium zelf. Alles was voor ons zo echt mogelijk gemaakt. Het was indrukwekkend te zien hoe prachtig een opgebaarde hond erbij ligt. Het is alsof deze gewoon ligt te slapen. De dieren worden netjes gewassen, geföhnd en zo natuurlijk mogelijk neergelegd als mensen op het crematorium afscheid van hun dier willen nemen. Ik zou na het zien hiervan (tijdens de rondleiding) dit mensen zeker aanraden. Vooral als een dier bv door een ongeluk is overleden.

Uiteindelijk komt het dier bij de ovens, ook daar mochten wij getuige zijn van de verbranding van een dier. Het viel mij vooral op hoe groot de mate van controle is tijdens de weg door het crematorium van het dier. Alles wordt vele malen gecontroleerd.

roermond_naast_busjeimg_20151017_153651.jpg

De overgebleven resten van het dier worden verpakt zoals de klant dat wenst. Hiervoor kan hij kiezen uit een legio van urnen, as bussen, beeldjes of wat men ook wenst. En ook hier weer, check, check dubbelcheck….

De rondleiding eindigde weer in de ontvangsthal, en ter afsluiting werd ons nog koffie en thee aangeboden.

Het was een zeer interessante dag met een goede lezing en een uitgebreide rondleiding. Een echt kijkje achter de schermen. Of ik uiteindelijk nog ga solliciteren, weet ik niet. Aan het bedrijf zal het zeker niet liggen, maar om de hele dag te werken tussen verdrietige mensen en met dode dieren is toch zeer speciaal. Ik ben er nog niet over uit of daar mijn ambitie wel ligt. Alhoewel ik nog steeds gefascineerd ben door de ultieme vorm van dienstverlening die wordt verleend.

roermond_onder_img_20151017_160812.jpg

Met dank aan Diana van Bree voor de tekst en Maut Haan voor de fotografie.

 


VIRBAC

op 09-11-2015 - 18:42 | door Redactie

Persbericht


Virbac Tandheelkundig Symposium 2016


Munt slaan uit de Veterinaire Tandheelkunde

Zaterdag 23 januari 2016, 8.30u-16.00u
Muntgebouw Utrecht

Initiatiefnemers voor de Maand van de Gebitsverzorging, Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde, slaan de handen ineen met partners Virbac, Utrecht Dental en Proteq Dier & Zorg, Gezondheidsdienst voor Dieren om het belang van goede gebitsverzorging breed onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse huisdierbezitter en professional. Daartoe wordt er ook in 2016 het jaarlijkse Tandheelkundig Symposium georganiseerd voor Veterinairen en Paraveterinairen, als opwarmer voor de ‘Maand van de Gebitsverzorging 2016’.

Klik voor het uitgebreide programma en online inschrijven op: link.png

Inschrijven
Als u zich vóór 19 december 2015 inschrijft voor het symposium dan betaalt u voor het paraveterinair programma slechts € 25 i.p.v. € 35 per persoon incl. BTW en voor het veterinair programma slechts € 195 i.p.v. € 215 per persoon incl. BTW! Na deze datum bedragen de inschrijfkosten voor het dierenarts programma € 215,- per persoon incl. BTW en voor het paraveterinair programma € 35,- per persoon incl. BTW. U ontvangt de factuur na de bevestiging van inschrijving.

virbac_2016.jpg

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Contactpersoon: Herman Kruijsen

Telefoonnummer: 0342-427127

Email: -email-


Verslag Vedias Naturalisdag

op 30-10-2015 - 14:53 | door Redactie

buurt6.jpg


Verslag van de Vedias Naturalisdag 2015 door Diana van Bree.

 

In de aankondiging zag ik het al, dit ging een interessante dag worden. Naturalis is de laatste tijd veel in het nieuws, en nu werd ons door Vedias zomaar een kosteloze dag aangeboden om daar rond te kijken en informatie in te winnen. Daar wilde ik graag bij zijn dus ik schreef mij in. 
Het was een rustige gemoedelijke en informatieve dag. We werden ontvangen in het restaurant met een lekker kopje koffie of thee. Dat is na een lange autoreis voor vele wel een welkom begin van de dag. 
Nadat we allemaal gearriveerd waren werden we ontvangen in een zaal waar onze eerste lezing zou plaatsvinden. De zaal was aangekleed met allerlei soorten hoorn en geweien van dieren. Natuurlijk weet ik wel dat iedere dier zijn eigen gewei heeft, maar toch was het bijzonder om er zoveel bij elkaar te zien. En zoveel verschillen te ontdekken. 
Na een welkomstwoord van Vedias en van Naturalis werd er begonnen. Via een live verbinding konden we op het scherm meekijken (en praten) met het prepareren van een muskusrat (oftewel waterkonijn). Veel informatie kwam ons tegemoet. Nooit geweten dat er in Gelderland een speciaal muskusratten restaurant zit bv. Maar ook de inwendige kant van het dier werd duidelijk belicht. De organen werd door preparateur Jan vakkundig 1 voor 1 naar voren gehaald en aan ons getoond.  Hoewel het weinig verschil maakt met een operatie in de kliniek waar ook dagelijks de organen aan je voorbij komen was het wel leuk en toch ook leerzaam om samen te kijken naar het werk van Jan. Leuk om te zien dat een planten eter in verhouding tot de vleeseter een veel grotere buikinhoud heeft. Wat uiteraard mede voortkomt uit het lange darmkanaal.
Nadat Jan klaar was met zijn werk, werden er door de Naturalis medewerkster allerlei voorwerpen rondgegeven die afkomstig zijn van dieren. Verschillend stukken vacht, een radius van een giraf (groot en zwaar), maagstenen waarmee de grote plantenters hun voedsel vermalen en veel meer. Nooit gedacht dat ik ooit nog een versteende dinosaurus drol in mijn handen zou houden. Maar als ze me gezegd hadden dat het een steen was gevonden in de Ardennen had ik het ook geloofd.
Na al deze informatie opgeslokt te hebben was het tijd voor een goed verzorgde lunch. en even gezellig babbelen met alle collegae die je op zo'n dag weer tegenkomt en leert kennen.
Na de lunch werd de groep in 2 groepen verdeelt de ene groep ging mee voor een rondleiding door Naturalis. De middag was te kort om alles te bekijken in groepsverband. Jan (onze gids) had overal een goed verhaal en veel uitleg bij. Hij voerde ons door de ijstijd, langs de sponsen het oudste dier op aarde, de bacteriën het oudste levende wezen, en van de fossielen naar de dino ‘s en Mammoeten. We bekeken op schermen het leven zoals dat in de ijstijd eruit heeft gezien. Daarna gingen we een verdieping hoger, dan kom je in het leven van de laatste 10.000 jaar. Jan vertelde over de planten, de spinnen, de Japanse reuzenkrab daar kreeg je al schrik van ook al was die dood. De inktvissen en de vele zoogdieren die er in Naturalis te bezichtigen zijn. Veel dieren staan op sterk water, of zijn gedroogd. Veel zoogdieren zijn opgezet en dus op ware grote te bezichtigen.
De andere groep ging naar het programma "Dier op Papier", er werd informatie gegeven over de zintuigen van de dieren, hoe deze werken en hoe ze eruit zien. Daarna gingen we met een papier en potlood het museum in om een dier te schetsen. Zo goed mogelijk de details weergeven. Zodra de schets naar tevredenheid was, kon je deze inkleuren met sepia.  Sepia is een inkt dat voortkomt uit het inkt dat inktvissen maken. Zo krijgt het een zwartbruin pigment wat wij sepia noemen. Ik heb altijd gedacht dat het de kleur was die de naam sepia had. Maar dat heb ik dus altijd verkeerd gedacht, het gaat hier om de soort inkt.
Voordat je het weet is het alweer 16.30 en tijd om het programma af te sluiten. Nog even een kleine wandeling door Naturalis om afscheid te nemen van alle dieren en moe maar voldaan terug de auto in.
Dank je wel Vedias voor het organiseren van deze dag. Het was fijn dat ik daarbij mocht zijn.

diana_van_bree.jpg

Diana van Bree


Paraveterinair van het jaar 2015.

op 06-08-2015 - 19:04 | door Redactie

header-alice-2015.jpg

Doe mee met de verkiezing

Paraveterinair van het Jaar 2015

 

Vedias, Groenhorst Barneveld, Cursuscentrum Dierverzorging en Petplan organiseren de verkiezing Paraveterinair van het Jaar. Een verkiezing om het mooie beroep van de Paraveterinair Dierenartsassistent te promoten en om de waardering voor het beroep uit te spreken.

Op donderdag 5 november 2015 strijden 8 finalisten om de titel Paraveterinair van het Jaar. Aansluitend op de finale is er een spetterende paraVETparty voor je collega’s, familie en vrienden. Tijdens deze party wordt de winnaar bekend gemaakt.

Alice Kondylakis is de winnaar van de verkiezing 2014. Klik hier voor haar blogs.

Klik hier om je in te schrijven.

Definitieve CAO 8 juli 2015.

op 08-07-2015 - 15:25 | door Redactie

Definitieve CAO 2015.

Download hier: Definitieve CAO 2015.

op 02-04-2015 - 14:56 | door Redactie

Persbericht

 

Bijscholingsdag voor Paraveterinairen in Ouwehands Dierenpark

 

Op dinsdag 19 mei a.s. organiseert Virbac een Bijscholings-

dag voor paraveterinairen in Ouwehands Dierenpark.

Onze eerste spreker, mw. dr. Christine Piek, is internist voor

gezelschapsdieren. Zij zal o.a. Vector Borne Diseases de revue laten

passeren, met de focus op cyclus en leefgebied en vervolgens de

meest effectieve bestrijding van de vectoren.

Na de pauze zal drs. Rolf Nijsse, parasitoloog, via de oprukkende

Franse longworm terugkomen richting in de darm levende parasieten

en ingaan op de nieuwste inzichten op vlak van ontworming.

Ter afsluiting van het ochtendprogramma gaat prof. dr. ir. Wouter

Hendriks, hoogleraar Diervoeding, een nieuw voedingsconcept

presenteren!

Na de lunch vertelt Jan Bos, dierenarts van Ouwehands,

over zijn werk in het Dierenpark. Aansluitend volgt een rondleiding,

waarna ook nog op eigen gelegenheid het park bezocht kan worden.

Deelname aan de Bijscholingsdag voor Paraveterinairen

kost slechts € 19,50 incl. btw per persoon.

Er is plaats voor maximaal 350 personen. Inschrijven kan via

info@virbac.nl, telefonisch via 0342-427127, of via de website,

www.virbac.nl/inschrijven

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Contactpersoon: Constance Nijman

Telefoonnummer: 0342-427127

Email: -email-

 


op 02-04-2015 - 14:48 | door Redactie
De veehouder en úw paraveterinair dierenartsassistente.

Assistentes in de landbouwhuisdierenpraktijk zijn het eerste aanspreekpunt aan de balie en aan de telefoon voor vragen van veehouders en hobbydierhouders. Zij krijgen vragen over allerlei voorkomende aandoeningen bij bijvoorbeeld runderen, varkens, paarden of kleinvee.

Het Cursuscentrum Dierverzorging heeft i.s.m. DierGezondheidsCentrum Boven-Veluwe een speciale 2-daagse cursus over het ontstaan van de verschillende aandoeningen, de symptomen, de behandeling en de preventie-mogelijkheden opgezet.

De komende cursus wordt regionaal georganiseerd en vindt plaats op locatie in Wezep.

Voor meer informatie over data en prijs verwijzen wij u naar onze website:

Cursuscentrum Dierverzorging is de marktleider in Nederland op het gebied van dierverzorgingsopleidingen en cursussen voor volwassenen. Het opleidingsinstituut is gelegen op de unieke campus van Groenhorst Barneveld waar meer dan 2.000 dieren zijn gehuisvest. Doelgroepen zijn beroepsbeoefenaars in de diersector en particulieren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Mariella Dieden, sectorcoördinator. Telefoon 088 – 0206123 of e-mail: -email-

Barnseweg 3

Postbus 331

3770 AH Barneveld

T. +31 (088)0206123

F. +31 (088)0206124

www.cursuscentrum.nl

 


CAO akkoord 2015.

op 16-12-2014 - 11:00 | door Redactie

Schraal onderhandelaars akkoord CAO 2015.

Eind november hebben de vakbonden en de BPW een onderhandelaarsakkoord gesloten over de cao Dierenartspraktijken. In deze nieuwsbrief worden de onderdelen van het akkoord en de stemming toegelicht. Laat voor maandag 22 december horen wat jij vindt van dit akkoord.

Hoe is het proces verlopen?

In drie onderhandelingsrondes hebben we eerst stilgestaan bij de ontwikkelingen in de sector. We hebben vastgesteld dat de gemiddelde omzet niet meer daalt, maar stabiel is. De indruk bestaat dat de piek van de economische crisis voorbij is. Tijdens de onderhandelingen is uitgebreid gesproken over de toepassing van de nieuwe wetgeving in de cao Dierenartspraktijken. De werkgevers hebben ingezet op een meerjarige cao. Door alle onduidelijkheden rondom de nieuwe wetgeving zijn we hier niet mee akkoord gegaan en is een eenjarige cao afgesproken.

 

Wat staat er in het principeakkoord?

De volledige tekst van het principeakkoord is te vinden op www.abvakabofnv.nl/dap of op www.mijnvakbond.nl/Dierenartspraktijken

 

 

Hieronder staan de belangrijkste punten uit het akkoord.

 

 • Looptijd van 1 januari 2015 t/m 31 december 2015

 

 • Een structurele loonsverhoging van 1,2% per 1 januari 2015, gebaseerd op de consumentenprijsindex van het CBS en de loonstijging bedrijfsleven van AWVN.

 

 • Er is afgesproken dat cao-partijen de duur en de opbouw van de WW in stand houden. Na het advies van de SER zal deze afspraak worden uitgewerkt.

 

 • Een advies in de cao om bij stages waarbij de stagiair productieve arbeid verricht een vergoeding wordt toegekend van 225 euro per maand.

 

 • De beoordelingsregeling wordt sterk vereenvoudigd: er komen 10 beoordelingscriteria die elk worden beoordeeld met een cijfer tussen 0 en 10.

 

 • Wijzigingen naar aanleiding van de Wet Werk en Zekerheid
  • De wet zal in de toekomst het aantal opeenvolgende tijdelijke contracten beperken. Cao-partijen gaan hun leden enquêteren over dit onderwerp. Tot 1 januari 2016 blijven de huidige cao-afspraken bestaan.
  • Het relatiebeding kan alleen worden opgenomen in contracten voor onbepaalde tijd en wordt terughoudend toegepast bij dierenartsassistentes.
  • Geen proeftijd bij contracten van 6 maanden of minder.
  • De werkgever wordt verplicht om bij tijdelijke contracten van minimaal 6 maanden uiterlijk één maand voordat de overeenkomst eindigt, de werknemer schriftelijk te informeren over het wel of niet voortzetten van het contract.

 

Conclusie en stemming

De onderhandelaars zijn van mening dat dit akkoord met de afspraak om in 2015 verder te praten over de WW en het aantal opeenvolgende tijdelijke contracten het meest haalbare is. Daarbij hebben wij meegewogen dat een cao in deze sector van groot belang is. Steeds meer werkgevers passen de cao al dan niet verplicht toe, dat is een goede ontwikkeling die wij willen stimuleren.

 

 

André Bal Bestuurder CNV Publieke Zaak

Birte Nelen Bestuurder Abvakabo FNV

Leontien van den Berg  en Elly Lancee  Vedias

 

Laat horen wat jij vindt van dit akkoord,  voor 22 december via elly.lancee@vedias.nl


Start opleiding VETERINAIR PRAKTIJKMANAGER

op 16-12-2014 - 10:53 | door Redactie

Start opleiding VETERINAIR PRAKTIJKMANAGER op hbo-niveau

Cursuscentrum Dierverzorging start in Barneveld voor het derde achtereenvolgende jaar met de opleiding Veterinair Praktijkmanager. Een unieke opleiding voor de dierenarts, paraveterinair dierenartsassistent of de beginnende of gevorderde praktijkmanager. Kortom dé opleiding voor iedereen die zich wil bezighouden met de organisatie van de praktijk. Het cursuscentrum werkt hierbij nauw samen met CAH Vilentum Hogeschool.

“Het doel is om de deelnemer klaar te stomen tot zelfstandig functionerende manager in een dierenartsenpraktijk. Alle aspecten van het ondernemerschap zoals operationeel, HRM, marketing, financieel, komen aan bod.” – Loes Spit (CAH Vilentum Hogeschool).

“Deze opleiding is een mooie uitbreiding op ons bestaande aanbod. CAH Vilentum is een logische partner, een kennisinstelling die deelnemers opleidt tot competente professionals. Gedurende deze opleiding ontvangt de dierenartsenpraktijk  met de, door de deelnemer gemaakte praktijkopdrachten, een advies op maat.” –Bas Emmerik (Cursuscentrum Dierverzorging).

Het totale opleidingstraject duurt circa een jaar en bestaat in totaal uit 17 middagen/avonden en 3 intervisie bijeenkomsten. De combinatie van werken, leren en oefenen maken deze opleiding uniek en zeer praktijkgericht.

De opleiding wordt afgerond met het certificaat ‘Veterinair Praktijkmanager op hbo-niveau’. Een waardevol certificaat voor het managen van een dierenartsenpraktijk.

Cursuscentrum Dierverzorging is de marktleider in Nederland op het gebied van dierverzorgingsopleidingen en cursussen voor volwassenen.  Het opleidingsinstituut is gelegen op de unieke campus van Groenhorst Barneveld waar meer dan 2.000 dieren zijn gehuisvest. Doelgroepen zijn beroepsbeoefenaars in de diersector en particulieren.

Meer informatie over deze opleiding op www.cursuscentrum.nl/praktijkmanager.

 

Noot voor de redactie

Contactpersoon: Mariella Dieden (Cursuscentrum Dierverzorging)
Telefoon: (t) 088 – 020 6123
E-mail: -email-

 


Ga naar pagina       >>